dissabte, 13 de juny del 2015

E5a/ Cadaqués - Far de Cala Nans


Ens trobem a Cadaqués, un dels pobles més fotogènics de Catalunya i destí de tants turistes que hi arriben cada estiu, i ben marejats, per la serpentejant carretera de Roses. La resta de l'any també s'hi pot arribar ben marejat, però almenys es pot gaudir de més espai en els estrets i costeruts carrerons del preciós i blanquejat nucli antic que s'apinya al voltant de la característica església de Santa Maria.

L'"Arran de l'aigua" d'avui no és una etapa clàssica amb inici i final en llocs diferents, sinó una petita excursió d'anada i tornada des de Cadaqués fins al far de Cala Nans a través d'un dels clàssics camins de ronda que tan sovintegen en el nostre litoral.
Aquesta fàcil excursió correspon al Camí de Ronda número 7 de la següent publicació:


Nosaltres aparquem el vehicle ben a prop de la platja de Sa Conca, a l'extrem sud de Cadaqués, per estalviar-nos haver de carregar la Isona més estona de l'estrictament necessària. Ben a prop d'aquí, el GR-92 abandona la part urbana de Cadaqués per dirigir-se, muntanya amunt i allunyant-se de la primera línia de mar, cap a Cala Jóncols, primera cala del terme municipal de Roses.

D'aquesta manera, el camí de ronda que avui ens ocupa és una bona manera de descobrir l'única zona marítima accessible a peu entre Cadaqués i Jóncols. Som-hi!

12:30. La platja de Sa Conca en primer terme i la badia de Cadaqués al fons.

12:40. Un cop hem superat l'última zona urbanitzada de Cadaqués, Es Quers, podem localitzar el nostre destí fàcilment. 

12:50. Després de resseguir una polsegosa pista, agafem un ample camí que davalla suaument cap a la platja de Sa Sabolla.

13:00. Platja de Sa Sabolla. Un camí hi mena, però nosaltres continuem pel camí superior que l'envolta.

Cinc minuts després ja estem plantats davant mateix del far.

La badia de Cadaqués amb l'illot d'es Cucurucuc de sa Sabolla a l'esquerra de l'imatge.

La platja de Sa Sabolla des del far de Cala Nans.

Després d'una bona estona gaudint del sol i del privilegiat entorn on ens trobem, desfem el camí fins a Sa Coca i ens apropem al nucli urbà de Cadaqués per dinar i gaudir, tot seguit, de la meravellosa tarda cadaquesenca.

<<<E2/ Llançà - El Port de la Selva



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada