diumenge, 4 de maig del 2014

E2/ Llançà - El Port de la Selva

Dos mesos i mig després d'haver completat el tram Portbou - Llançà d'aquest nostre nou projecte, decidim que ja és hora de donar-hi continuïtat amb l'excursió arran de l'aigua entre Llançà i El Port de la Selva, que si bé és una zona costanera densament urbanitzada, també és cert que amaga unes quantes platges que val la pena conèixer.
Després d'uns dies de forta tramuntana, les previsions indiquen que avui el vent ja va a la baixa. No ens ho pensem més i enfilem cap al Port de la Selva per deixar-hi aparcada la furgoneta i agafar el bus de la Sarfa cap a Llançà. Després de zigzaguejar la retallada costa que separa les dues poblacions, baixem de l'autobús al Port de Llançà.

11:10. Iniciem l'excursió just al costat del mirador del Castellar, un dels punts emblemàtics de la badia de Llançà.


El primer tram de l'etapa està marcat per la tramuntana, però un cop hem superat la zona de les Carboneres i hem trencat la Punta de la Farella la calor s'instal·la per no deixar-nos en tot el matí.


Cel, mar, terra i GR.


Platges de la Farella.


El GR arran de l'aigua. 


12:40. A la Platja de les Tonyines, on la Isona tasta l'aigua de mar per primera vegada a la seva vida, el camí s'enfila per la urbanització del Serradell. Per sort, el tram més desagraït de l'etapa dura molt poc...


...i en menys de deu minuts tornem a contemplar el Mediterrani. El petit paradís que s'estén davant nostre és la Platja del Cau del Llop. 


13:15. Després d'un llarg tram d'accidentada costa que no permet el repòs de cap delicada cala, trepitgem ja el terme del Port de la Selva.


La primera platja que trobem és aquesta, la d'en Robert.


13:30. I poc després aquesta entre el Cap de Bol i la Punta de s'Arenella.


El camí de ronda del Port de la Selva es troba així d'arreglat!


13:45. Far de s'Arenella.


Badia del Port de la Selva.


14:20. La Platja de la Ribera, la principal del Port de la Selva.
Acabem aquesta segona etapa en bona hora, la ideal per buscar un restaurant i celebrar-ho amb un bon arròs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada