dilluns, 9 de març del 2015

E19/ Tamariu - Mirador de la Cova d'en Gispert

Últims dies d'hivern i les ganes de platja poden amb nosaltres. Avui ens acostem a Tamariu, un petit nucli mariner de Palafrugell, per descobrir què amaga la seva abrupta costa nord. 
Així doncs, acostumats a caminar de nord a sud, avui ho farem a l'inversa, completant d'aquesta manera una ruta circular antihorària que ens permetrà visitar una de les cales més boniques de la Costa Brava: la d'Aigua Xelida.

Platja de Tamariu. Tota una declaració d'intencions.
11:15. Des de la primavera del 2011 aquesta escórpora de bronze llueix a l'embarcador de Tamariu.
Si en voleu conèixer tots els detalls, cliqueu!
11:45. Després d'endinsar-nos per la zona urbanitzada de Puig la Trona, unes escales ens aboquen al mar. 
I comença un bonic recorregut a través d'un camí de ronda, que ens regala unes esplèndides vistes sobre la retallada costa.
Equilibris camí d'Aigua Xelida.
Una mirada enrera.
12:00. La Punta des Banc, a l'altre costat d'Aigua Xelida. 
Un mar i muntanya.
Anem pel bon camí!
La bellesa d'Aigua Xelida comença a fer acte de presència. 
12:15. Solitud a  Aigua Xelida
Juguem?
Tot convida al bany.
Tot? No! La temperatura de l'aigua ens fa tirar enrere.
 
Aigua Xelida, símbol de l'anhel de la vida lliure en l'imaginari palafrugellenc i primera escala d'Un viatge frustrat, de Josep Pla.

12:50. Deixem Aigua Xelida darrera nostra per continuar en direcció nord passant pel costat de dues cales de difícil accés: Cala Ventosa i Cala Marquesa.

Entre aquestes dues cales apareix davant nostre una gran escletxa natural en la roca. Es tracta de "Sa Roncadora", un estret forat per on, en dies de temporal de llevant, l'aigua hi penetra generant el típic soroll d'un roncador, tot sortint-ne per l'altre costat com si d'un enorme guèiser es tractés.
Però avui no tenim ni temporal ni vent de llevant!

13:05. La Punta des Banc i Aigua Xelida.

13:10. Després d'enfilar-nos per una pineda i de seguir un carrer de l'urbanització d'Aigua Xelida arribem a un fantàstic mirador, el de la Cova d'en Gispert.
Aquest mirador agafa el nom d'un cova que és molt a prop però que no podem veure. Es troba situada un centenar de metres sota nostra, arran d'aigua, i la millor manera de visitar-la és en caiac o barca!
El que sí podem admirar des d'aquí són els penya-segats que s'alcen fins al Cap de Begur.

14:00. Després de completar l'excursió tot baixant del mirador pels laberíntics carrers d'Aigua Xelida, és l'hora de l'arròs. Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada